Orthodontie

Orthodontie

Door middel van een beugel kan gezorgd worden dat de scheve tanden weer mooi recht komen te staan. Ook kan een beugel er vaak weer voor zorgen dat de tanden boven ten opzichte van onder beter komen te staan. Deze behandeling vergt natuurlijk tijd en geduld van de patiënt, maar is het minst schadelijk voor de tanden.

Bron: allesoverhetgebit

Een mond met rechte tanden

Je krijgt een beugel als je tanden scheef staan of niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt ervoor dat je tanden en kiezen weer netjes in de rij komen en goed op elkaar aansluiten. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Zo krijg je weer een stralende glimlach en blijft je gebit beter gaaf en gezond. Van een mooi gebit word je blij! Een mond met rechte tanden ziet er mooi uit

Welke beugel krijg je en wanneer moet je die dragen?

Er zijn verschillende soorten beugels die verschillende dingen kunnen. Met een slotjesbeugel (brackets (de slotjes) die op je tanden vastzitten) kunnen tanden en kiezen worden verplaatst om ze recht te zetten. Er zijn verschillende soorten slotjes: wit of van metaal, met of zonder verend klepje. Een afwijkende kaakstand kan worden behandeld met een blokbeugel of een buitenboordbeugel. Als er ruimtegebrek is kun je soms met een beugel wat extra ruimte maken, in andere gevallen is het beter om blijvende kiezen te verwijderen. De keus voor een beugel hangt helemaal af van de stand van jouw gebit, hoever je bent met de wisseling van je gebit en van je groei. Dat geldt ook voor de draagtijden. Hoe meer je de beugel draagt, hoe beter hij werkt! Je spreekt dit allemaal af met tandarts.

Bron: ivorenkruis

 

Doorzichtige beugel

Steeds meer mensen willen dat de beugel zo min mogelijk opvalt. Daarom bieden wij twee haast onzichtbare beugels: witte (keramische) brackets van 3M™ en de doorzichtige aligners van Invisalign.

Invisalign

Een Invisalign  behandeling bestaat uit een reeks op maat gemaakte ‘aligners’ (hoesjes). Deze uitneembare, haast onzichtbare hoesjes draag je 22 uur per dag en doe je alleen uit bij het eten en drinken. Elke twee weken vervang je het hoesje voor een nieuw hoesje. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift je gebit, stap voor stap.

Keramische (witte) brackets

Een behandeling met keramische brackets werkt hetzelfde als met de meer bekende metalen slotjes. De witte slotjes zijn gemaakt van keramiek, waardoor ze afhankelijk van de kleur van de tanden nauwelijks zichtbaar zijn.